Het is een fase!

Heb je weer eens een gebroken nacht gehad, heeft je kind weer eens een ontembare driftbui gehad of is er iets anders gebeurd waar je gewoon graag even met iemand in je omgeving over praat, krijg je als antwoord: “Tja, het is een fase! Ze groeien er vanzelf wel overheen”

Aargh, dat wil je dus net niet horen!

Hoe goed het ook bedoeld is van de ander, dit is nou net die opmerking waar je nekharen van overeind gaan staan.
Natuurlijk ontwikkelt een kind zich en horen daar lastige momenten bij! Maar je wilde gewoon even spuien, even je ei leggen, verder niets.
Misschien wilde je stiekem wel even peilen hoe dat bij de ander ging, is het wel normaal?

Als moeder is dat voor mij ook nog wel eens lastig hoor!

In de rol van Energetisch Kindercoach kan ik veel handreikingen geven aan kinderen en hun ouders.
In de rol van moeder is dat echt nog wel eens lastig. Mijn hooggevoelige dochter brengt zo haar uitdagingen met zich mee qua gedrag. Vooral in de omgang met anderen is het soms lastig om te zien wat er in haar koppie omgaat.

Contact met collega’s

Wat ben ik dankbaar voor de mensen in mijn professionele netwerk! Ook ik heb wel eens vragen over mijn eigen kinderen omdat ik het als moeder even niet meer weet.
Het is super fijn en waardevol om met andere professionals kennis en kunde te kunnen uitwisselen om elkaar verder te helpen.

Het is geen falen!

Je wil zo ontzettend graag het beste voor je kind(eren). En hoe moeilijk het ook is om toe te geven, soms kan het fijn zijn als er iemand met je meekijkt, met je meedenkt en je door de moeilijke fase waar je je in bevindt heen te helpen.

Zorg goed voor je zelf, dan kun je ook goed voor je kind zorgen!

Als je even vastloopt in de omgang met je kind, komt er een bepaalde druk op te liggen. Dit voelt je kind ook!
Als jij inzicht krijgt in het waarom van het gedrag van je kind, krijg jij ruimte om te ontspannen in de situatie. Door te ontspannen in de situatie, kan je kind ook ontspannen. Het voelt niet meer zo beladen en er is ruimte om samen te kijken naar wat nodig is.

Klinkt simpel, toch?

Ja, op papier wel. Nu nog even doen.
En even tussen jou en mij, deze blog is geschreven met natte ogen. Ik heb zelf ook wel eens hulp moeten inschakelen, dus weet hoe lastig dat kan zijn.

Geef een antwoord